divendres, 5 d’octubre del 2012

Natius digitals i Immigrants digitals

Imatges extretes de google. Retoc propi.
Una de les professores de l'assignatura ens va demanar que ens llegíssim un parell de textos de Marc Prensky: adaptacions al castellà dels textos originals Digital Natives, Digital Immigrants i Digital Natives, Digital Immigrants: Do They REALLY Think Diff erently(3), i que, després, féssim un resum d'ambdós amb imatges. 

No va ser una tasca senzilla ja que hi havia trossos força densos i, algunes idees que plantejaven els autors, no eren fàcils de plasmar en imatges. Tot i això, ha sigut una activitat interessant i gratificant perquè m'ha permès aprendre significativament els conceptes de Natiu digital i Immigrant digital. El fet de resumir un escrit en imatges, facilita la creació d'una idea mental més esquemàtica però, alhora, més clara. 

Realment, hi ha força diferències entre un Natiu digital i un Immigrant digital però, penso que no tenen perquè ser un problema necessàriament. Tal i com proposar l'autor del text, la qüestió és buscar un llenguatge comú per tal de facilitar la comunicació entre uns i altres. Així doncs, els professionals de l'educació tenen dues opcions: seguir utilitzant metodologies tradicionals pensant-se que són eficaces o bé, acceptar que són immigrants en un món cada vegada més digitalitzat i esforçar-se per aconseguir una comunicació fluida amb els alumnes. 

Com a futura mestra, penso que la millor opció és la segona. Per tant, procuraré tenir un coneixement més o menys ampli i ric en el món digital per tal de poder entendre'm amb els alumnes i oferir-los un millor ensenyament. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada