divendres, 11 de gener del 2013

Fira científica


Ahir, divendres 11 de gener del 2013, després de molts dies de treball, vam exposar el projecte final de l'assignatura. Aquest consistia en dissenyar una unitat didàctica amb l'ajuda de les TICs, relacionant les tres parts de l'assignatura: Imatge, Recursos i Reflexió entorn de les TIC. Tenia dues parts: una teòrica (redactar el nostre projecte: destinataris, durada, objectius, capacitats i competències, activitats que es realitzarien, etc.) i una pràctica (confeccionar tots aquells materials que utilitzaríem: JClic, power point, bloc, etc.).

Tot i ser un treball laboriós, m'ha agradadt de fer; ha estat entretingut i l'he trobat molt interessant ja que m'ha permès donar-li un sentit unitari a tot el que hem fet en cadascun dels tres blocs i practicar tot el que hem anat aprenent al llarg del semestre. A més a més d’adquirir unes nocions bàsiques sobre com planificar una unitat didàctica, he pogut observar i posar en pràctica la gran quantitat de possibilitats que ens donen les TIC per treballar amb els nostres alumnes. El fet d'exposar-lo tot els alumnes el mateix dia, ho he trobat una bona idea ja que és molt enriquidor explicar a la resta de companys el teu projecte i per què l'has fet d'aquesta manera i tenir l'oportunitat de veure la resta de treballs (quins recursos han utilitzat, com els han utilitzat, per què han utilitzat uns i no uns altres...). 

Com tots sabem i ens agradi més o menys, vivim en un món on les TIC tenen un paper protagonista; és una realitat i punt. Considero que, com a futura mestra, he de conèixer i anar-me adaptant (el més eficaç i ràpidament possible) als canvis de la societat. Per tant, no he d'ignorar el fet que el nostre món sigui un món digitalitzat, l'he de tenir en compte i aprofitar-me de tots els avatatges i possibilitats que ens proporciona per treballar amb els alumnes. Penso que saber utilitzar les TICs s'està convertint, cada cop més, en una necessitat i, per tant, els meus alumnes han de sortir de l'escola tenint, com a mínim, una noció del que són i de com s'utilitzen. Si ignorem aquest fet i només utilitzem metodologies tradicionals, estarem enganyant als nostres alumnes i no els estarem preparant per afrontar la realitat exterior.

Ah, per cert! Si voleu fer un tast del projecte final del meu grup, aquí us deixo l'adreça del bloc que hem creat. D'aquesta manera, tindreu la possibilitat de tenir un idea més detallada del què tracta i podreu veure algunes de les activitats que hem creat, el pòster i el tríptic del nostre projecte... Espero que us agradi! 
http://coneixemagaudi.blogspot.com.es/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada